جدول محتوا

کمبود فولات

خلاصه

فولات (ویتامین B9) کوآنزیمی مهم برای واکنش‌های بیوشیمیایی می‌باشد. منایع غذایی حاوی فولات عبارتند از سبزیجات تیره مانند اسفناج، میوه، جگر و مکمل‌های غذایی. سوء تغذیه و مصرف الکل شایعترین دلایل کمبود فولات هستند. کمبود فولات با افزایش سنتز DNA مختل، باعث شکل‌گیری آنمی مگالوبلاستیک می‌شود. تصویر بالینی آنمی مشابه کمبود کوبالامین می‌باشد، اگرچه در کمبود کوبالامین علائم عصبی نیز ظاهر می‌یابد. تشخیص براساس ماکروسیتوز، هایپرهموسیستئینمی و سطح نرمال متیل مالونیک اسید می‌باشد.

پاتوفیزیولوژی

  • فولات:
    • به عنوان کوآنزیم در واکنش‌های متیلاسیون و انتقال تک کربن‌ها در متابولیسم آمینواسید و سننتز DNA  نقش دارد:
    • فرم فعال آن (تتراهیدروفولات) بعد از کاهش فولات با آنزیم دهیدروفولات ردوکتاز حاصل می آید.
    • منابع:
      • سبزیجات تیره💬، میوه‌ها و جگر
      • غذای فرآوری شده (نان، غلات، آرد)
  • ذخیره در کبد
  • جذب در ژژنوم

لطفاً برای دسترسی کامل به تمام محتویات، اشتراک ویژه تهیه کنید.

error: محتوا محافظت‌شده می‌باشد