آلرژیهای غذایی واکنشهای ازدیاد حساسیت به مواد موجود در غذا هستند. آنها شایعترین علت بستری اورژانسی مرتبط با آنافیلاکسی هستند. کودکان خردسال معمولاً تحت تأثیر این اختلال قرار میگیرند. این بیماری معمولاً از دو سال اول زندگی آغاز میشود. واکنشهای مرتبط با IgE، شایعترین نوع هستند و طی چند دقیقه پس از مصرف شکل میگیرند. از تظاهرات بالینی میتوان به کهیر، آنژیوادم، خس خس سینه، رینیت و درد شکم اشاره کرد. از طرف دیگر عدم تحمل غذا منجر به واکنش ایمنی بدن نمیشود و معمولاً فقط با ناراحتی شکمی همراه است. شرح حال کامل بیمار و به دنبال آن آزمایش خراش پوستی یا تست رادیوآلرژوسوربنت (RAST) آلرژن مشکوک را بررسی میکند. مدیریت شامل حساسیت زدایی، اجتناب از آلرژنها، درمان علائم و در صورت آنافیلاکسی، تجویز اپینفرین است.
اپیدمیولوژی
شایعترین علت واکنشهای آنافیلاکسی اورژانسی است.
حدود 5% در بزرگسالان و 8% در کودکان دیده میشود.
اتیولوژی
واکنش ازدیاد حساسیتی بر ضد مواد معدنی خاص در غذاها
شایعترین آلرژنهای غذایی شامل شیر گاو، تخم مرغ، آجیل، بادام زمینی، غذای دریایی، سویا، گندم و میوهها مانند کیوی هستند.
پاتوفیزیولوژی
مرتبط با IgE: واکنش ازدیاد حساسیتی تیپ I (شروع فوری؛ در طول دقایق تا 2 ساعت پس از مصرف)
واکنشهای غیروابسته به IgE نیز میتوانند سبب واکنش آنافیلاکسی شوند. (در طول ساعتها تا روزها پس از مصرف)
لطفاً برای دسترسی کامل به تمام محتویات، اشتراک ویژه تهیه کنید.