جدول محتوا

مسمومیت غذایی

خلاصه

مسمومیت غذایی در اثر مصرف غذا یا آب الوده به باکتری‌ها، انگل‌ها یا توکسین‌های باکتریایی ایجاد می‌شود. از ریسک فاکتورهای شایع مسمومیت غذایی، می‌توان به آلوده شدن و عدم کنترل درست بهداشت ذخایر غذایی و آبی اشاره کرد. افراد دارای سیستم ایمنی سرکوب شده در خطر بالاتر ایجاد عفونت قرار دارند. پاتوژن‌های ایجادکننده‌ی مسمومیت عبارتند از نوروویروس، سالمونلا، کلستریدیوم پرفرنژنس، کمپیلوباکترژژونی، استافیلوکوک اورئوس، ژیاردیا لامبلیا و اشریشاکولی. دوره‌ی نهفتگی به پاتوژن درگیرکننده بستگی دارد و می‌تواند از چند ساعت تا چندین روز متفاوت باشد. علائم تیپیک مسمومیت‌ها شامل اسهال، تهوع، استفراغ وکرامپ شکمی می‌باشد. تست‌های آزمایشگاهی (آنالیز وکشت مدفوع و تست‌های خونی) در تشخیص کمک می‌کنند. بچه‌ها و افراد مسن در خطر بالاتری برای ایجاد عوارض ناشی از مسمومیت قرار دارند و باید به خوبی تحت نگهداری باشند. برای بیشتر بیماران درمان حمایتی (احیای مایعات از دست رفته) کافی می‌باشد.

مسمومیت با استافیلوکوک اورئوس

  • پاتوژن: استافیلوکوک اورئوس
    • توکسین آن به گرما مقاوم می‌باشد.
  • انتقال از طریق غذای الوده به توکسین صورت می‌گیرد.
  • ویژگی‌ها
    • بهبودی علائم پس از 24-48 ساعت
    • باکتری در غذاهایی که به اندازه‌ی کافی فریز نشده‌اند ودر دمای بالاتر نگهداری می‌شوند، تکثیر ورشد پیدا می‌کند، مانند سس مایونز و سالاد
  • دوره‌ی نهفتگی: 1-4 ساعت
  • علائم بالینی: تهوع، استفراغ، اسهال، درد و ناراحتی شکمی
  • درمان: حمایتی

لطفاً برای دسترسی کامل به تمام محتویات، اشتراک ویژه تهیه کنید.

error: محتوا محافظت‌شده می‌باشد